Kundteam

Inom avdelningen Kundteam har vi som alla på GDM, stort engagemang för att tillmötesgå våra kunders behov med en kombination av moderna arbetssätt och tekniska lösningar.
Vi inom Kundteam arbetar som kundnära IT-partner och är uppdelade i team som ansvarar för olika kunder. Kundteamen heter Queen, Journey, U2, S(c)ator och Toto. Kundteamens fungerar som en och samma kontaktväg in, dit våra våra kunder vänder sig för alla sina behov kring IT tillgodosedda, det kan t ex vara support eller konsultation.

Våra medarbetare i teamen har kontakten med kundens- och den egna verksamhetens användare genom vår självserviceportal, mejl, Teams eller telefoni. Vi hanterar ärenden och återställer funktionalitet så fort som möjligt för att minimera påverkan för våra kunder och deras verksamhet. Är du en teknikintresserad, kommunikativ och serviceinriktad person som månar om relationer till såväl arbetskamrater som kunder, då kommer du passa utmärkt hos oss.

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Plats
Ansök senast
Plats: Sundsvall
Ansök senast: 2024-07-31

Är du passionerad för att bli expert inom AI- och datadriven utveckling?

Vi söker en motiverad doktorand med ambitionen att göra skillnad inom AI-området!
Som doktorand kommer du ägna dig åt din forskarutbildning på Mittuniversitetet samtidigt som du är en viktig tillgång i våra självorganiserade team.

Som industridoktorand hos oss kommer du i nära samarbete med våra specialister att använda Machine Learning, GenAI och datadriven utveckling för att ta fram, testa och implementera lösningar med målet att effektivisera vår IT-drift med hjälp av AI och därmed frigöra utvecklingskraft och nå ett ökat kundvärde genom AI-stödd dataanalys.

Ett exempel på möjlig tillämpning är automatiserad analys av IT loggar för att uppnå en ökad träffsäkerhet i vår prediktering av möjliga driftstörningar.

Om GDM
Våra medarbetare är den viktigaste resursen för oss och vi strävar konstant efter att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser inom vår bransch. Vi är ca 130 medarbetare och majoriteten av våra anställda finns på vårt huvudkontor i Sundsvall.

Vi brinner för att hjälpa våra kunder med deras it-vardag och hoppas att du vill vara med på vår resa framåt. Vi siktar mot att bli bäst i Sverige inom vårt gebit: Funktionell it. Läs mer om oss på www.gdm.se

I teamen arbetar vi dagligen med flera olika kunder och alltid tillsammans. Vårt tekniska fokus inom Intelligent Automation ligger på integrationer, BI, python-utveckling och Microsoft Power Plattform.

Under det senaste året har mycket fokus lagts på att omsätta de möjligheter som framstegen inom GenAI nu ger. Automatiserad analys av driftrelaterad data är ett område med stor potential men med begränsad mognad varav vi i samarbete med MIUN nu gör denna satsning för att se hur långt vi kan komma med nya AI-modeller, moderna arbetssätt och tekniker i forskningens framkant.

Vårt mål är att nå en ökad kundnöjdhet genom att vi och våra kunder kan fatta bättre och datadrivna beslut kopplat till exempelvis förändringar och förbättringar i våra IT-system och tekniska lösningar.

Vi jobbar aktivt med Foundationmodeller i Publika molntjänster som exempelvis Azure Open AI service samt utvärderar löpande lokala alternativ. Vår Service Operations är bemannad dygnet runt under årets alla dagar och övervakar allt från IoT-enheter till IT-infrastruktur och Applikationer hos en bred variation av verksamheter.

I vår tjänsteutveckling jobbar vi enligt en kreativ arbetsprocess där användare inkluderas tidigt och med utveckling som fokuserar på användarens verkliga behov. Även PoC arbete påbörjas så fort som möjligt för att tidigt korrigera felaktiga antaganden. Detta då chansen att skapa värde bedöms vara mycket större.

I leveransen jobbar vi enligt DevOps inspirerande arbetssätt vilket gör att teamen ständigt jobbar med att förbättra leveransen och utforskar nya sätt att arbeta.

Vem är du?
Du trivs med att jobba i team och har förmågan att analysera och lösa problem, göra avvägningar och prioritera. Du motiveras av att omvandla idéer till användbara prototyper, att implementerade lösningar och utföra forskning.

Kvalifikationer
Du har grundläggande behörighet genom en avlagd examen på avancerad nivå. Du kan också ha fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Särskild behörighet har du som har minst 90 högskolepoäng i datateknik/datavetenskap/elektroteknik eller nära besläktade ämnen.

Efterfrågan på automatiseringslösningar är hög och vi söker dig som är en skicklig ”AI Engineer” eller ”Data Scientist”.

 • Du har ett brinnande intresse för AI i allmänhet och Machine Learning samt GenAI i synnerhet.
 • Du har en hög ambition i livet om att bli en framstående AI forskare.
 • Du har kompetens inom och vill jobba med databehandling, modellutveckling och kodning i Python.
 • Du klarar av att omvandla behov till användbara prototyper och vidare till färdiga lösningar.
 • Problemlösning och forskning är något du triggas av och trivs med.
 • Du trivas med att jobba som en del i ett team samtidigt som du har ett stort eget driv.
 • Har du dessutom erfarenhet eller kunskap om IT drift och logganalys så ses det om en stor fördel.
 • Vi arbetar i huvudsak på svenska så du behöver kunna kommunicera obehindrat både i tal och skrift.

Mer om rollen
I rollen kommer du att:

 • Forska fram tekniker för att optimera vår IT-drift genom att med prediktiv analys minska antalet driftstörningar samt förbättra reaktions- och åtgärdstid.
 • Arbeta som industridoktorand och genomgå forskarutbildning i ämnet Datateknik vid Mittuniversitetet (initialt fram till en Licentiatexamen).
 • Arbeta i nära samverkan med våra team på GDM och forskare vid MIUN för att underlätta kunskapsöverföring och öka förståelsen för ämnet.
 • Delta i konferenser och publicera forskningsresultat för att bidra till den vetenskapliga gemenskapens kunskap om AI.
 • Delta i att skapa högkvalitativa lösningar och för att ständigt utveckla vår kompetens.
 • Utveckla din expertkunskap inom AI och automatiserad analys för att fungera som en viktig länk mellan akademisk forskning och praktisk tillämpning.
 • Arbeta med våra kunder och med uppdrag som utförs främst på distans.

Denna industridoktorandtjänst erbjuder en unik möjlighet att bedriva spännande forskning samtidigt som du får praktisk erfarenhet av att implementera dina resultat i verkliga system och applikationer.

Hos GDM uppmuntrar vi balans i livet
Vi är en flexibel arbetsplats och praktiserar en hybrid modell med möjlighet att kombinera distansarbete med arbete på plats.

Vårt erbjudande
Hos oss får du möjlighet att utveckla nya färdigheter genom spännande kundprojekt och kontinuerlig kompetensutveckling. Vi trivs i en inkluderande arbetsmiljö där alla får ta plats och arrangerar regelbundet sociala aktiviteter. Missa inte denna möjlighet!

Din ansökan:
Sista ansökningsdag 31 juli 2024.

Omfattning: Heltid 100 %
Anställningsform: Tillsvidare
Placeringsort: Sundsvall

Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering och välkomnar alla sökande. För att söka klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta någon av teamcheferna: marcus.molin@gdm.se eller johan.wangdahl@gdm.se.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Varmt välkommen!

Vårt namn

GDM är en förkortning för Gustafsson Data och Musik. Vår VD och grundare är en suverän trummis.

Vi växer!

Från en medarbetare 1992 är vi nu ca 140 och blir ständigt fler. Vi har kontor i Sundsvall, Östersund, Umeå och Stockholm.

"Hemma-hos" känsla

Vi har fantastiska kontorslokaler som förmedlar en mysig "hemma hos" känsla med sköna miljöer att jobba, träffas och trivas i.  Vårt Sundsvallskontor utsågs till de fjärde snyggaste i tävlingen Sveriges snyggaste kontor!

Utvecklas hos oss

Hos oss finns goda karriär- och utvecklingsmöjligheter och du får jobba med många spännande kunder inom olika branscher.

Kul tillsammans

Vi tror på glädje och gillar att ha kul tillsammans. Vi firar, har afterworks, grillar, tränar, spelar musik ihop och umgås gärna även efter arbetstid.

Egen studio

Vi har egen studio för produktion av foto och film. Dessutom eget GDM band med egen scen och grym ljudanläggning.